Wednesday, August 3, 2016

NEW! Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm


Beberapa waktu lalu aku memang lagi hunting hand cream yang bagus untuk bisa melembabkan tanganku yang hampir 20 jam berada di ruangan AC. Rasanya ngga enak juga kan kalau salaman sama orang tapi kulit aku kering dan kasar, mengingat beberapa bulan kedepan akan menyalam ribuan orang. YES, ribuan orang hihihihihi. So better prepare lah ya.
Dan pas banget aku diundang untuk sharing dengan salah satu owner dari Juara Skincare dalam rangka launching produk Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm. Untuk kamu yang suka memperhatikan produk - produk skincare baru yang masuk Indonesia, atau kamu yang sering jalan - jalan ke Sephora, pasti pernah dengar tentang produk Juara Skincare ini.

Jadi Juara Skincare ternyata terinspirasi oleh Indonesia. Metta Murdaya, orang Indonesia yang tinggal di Amerika mengajak tiga orang teman lainnya untuk menciptakan suatu produk skincare yang sesuai dengan berbagai kebutuhan dan dibuat dari bahan - bahan berkualitas tinggi dari berbagai negara. Nah, berikut sedikit cerita tentang sejarah Juara Skincare.


HISTORY OF JUARA SKINCARE

Recognizing that present skincare offerings did not have solutions that were rooted in history and simple to use, four young friends sought to bring back the traditions of the past by creating products that fuse the active botanicals of Indonesian herbal recipes with Western science to create products that represent the best of both, the east and west.


FOUNDER

Metta Murdaya, Yoshiko Roth, Jill Sung and Tami Chuang, four creative, culturally- diverse young women with a follow-your-dream mentality shared a vision to build a brand that combined their Western upbringing with their Asian ancestry and turned it into a passion for results-driven skincare. Together, they founded JUARA, an east-meets-west Indonesian line of treatments, reminiscent of the ancient spa experience, relevant to the savvy, conscientious person of today.

ONLY THE BEST INGREDIENTS

Utilizing active botanicals such as rice, tamarind, turmeric, candlenut oil, healing teas and red sandal- wood, JUARA combines time-honored recipes for skin health and well-being with the best in modern technology and innovation to deliver efficacious and elegant treatments of the highest quality.
100% Vegetarian Skincare, Paraben-free, Sulfate-free, Phthalate-free, Gluten-free, Free of Harsh Chemicals & Artificial Colorants.
JUARA products are especially formulated to be gentle to treat even the most sensitive skin. We do not contain any harsh chemicals, artificial colorants, nor any animal products. We focus on using time-honored active botanicals which are also tested to be safe and effective. With a balanced ph, our facial products are dermatologist tested and used by the JUARA Girls everyday! In fact, we're also certified by SafeCosmetics.org, an agency which measures safety of cosmetics and beauty products.
No Animal Testing - Certified Cruelty Free
JUARA is certified by PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) to be cruelty free. This means not only do we ensure NO ANIMAL TESTING, but that none of our ingredient suppliers test on animals. We also make sure our natural ingredients are sustainably derived, helping the environment.


INSPIRED FROM INDONESIA

Our line is based on the Indonesian JAMU tradition - which is an ancient herbal medicinal tradition we have had for hundreds of years where we use specific natural ingredients to treat specific skin and health issues. Utilizing the natural herbs, plants and fruits in their local areas, they created fresh herbal tonics to be drunk, with no preservatives and no side effects. In Indonesia today, even with the prevalence of western medicine, the government still recognizes Jamu as a medicinal practice, with its own set of local FDA rules.
Several hundred years ago, the royalty in Indonesia asked their healers to create treatments not only for medicinal purposes, but for spa and beauty ritual treatments. Hence the same herbs, fruits and flowers that contained healing properties were used to create luxurious beauty treatments one can still enjoy today.



HISTORY OF JAMU

NATURAL HEALTH & BEAUTY SECRETS

Since as far back as 800 AD, Indonesian healers have held a secret to maintaining youth health and beauty. By using the herbs and botanicals of the tropical Indonesian forests, these healers created recipes that kept skin healthy, prevented illness and detoxified for overall skin health and well being, treating ailments ranging from stomach aches to skin conditions to general daily health maintenance. Largely held as family secrets passed down for generations, recipes were heavily guarded, and finding the answers through modern research was not easy. Only in the 1940s, with persistence from the government and the medical community did traditional healers finally open their secrets for scientific study. And to the surprise of many, these traditional herbal concoctions were often found to be more effective than their western counterparts. Ingredients commonly used for skin and beauty range from skin-softening milk and rose petals, to spicy aromatics such as ginger and turmeric, applied onto the face and body to nourish and detoxify the skin.
To this day, a high value is placed in Indonesia on soothing rituals and the process of caring for your skin, as beauty is believed to not only come from the outside but also from a peaceful and balanced mind. Most beauty rituals are relaxing, multi-step events lasting several hours, with traditional concoctions applied onto the face and body one after the other, each with its own targeted purpose and result. Treatment begins with a relaxing massage and then is followed by a choice of body scrubs, body wraps, masks, and a fresh yogurt rub. It concludes with a warm milk or fresh flower bath, utilizing special ingredients to improve skin condition and tone.

*sumber : Juara Beauty




Nah, sekarang kita kembali lagi ke produk Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm yang aku mau share ke kamu. Pertama cium wanginya ini enak deh, aroma kelapa yang bikin laper *eh hihiihihi. Iya, aromanya emang kelapa banget dan bener - bener menggugah selera sekaligus bikin relax.

Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm ini punya banyak fungsi, sekalin bisa melembabkan kulit, juga bisa mencerahkan warna kulit (dengan penggunaan secara teratur tentunya), bisa juga untuk mengurangi kerutan pada kulit. Kandungan di dalam Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm ada dua. Coconut oil dan Illipe butter yang masing - masing mempunyai fungsi sebagai berikut :

COCONUT OIL

Coconut oil is very good at hydrating skin. It sinks in deep, conditions, moisturizes, and softens skin. Skin is kept clean by an oily substance called sebum. When sebum mixes with too much dirt, bacteria, and dead skin cells it can clog pores and lead to acne and other blemishes. Coconut oil naturally clears away dirt, grime, and dead skin cells. It even has some antibacterial properties, killing off harmful bacteria.


Coconut oil is the all-in-one natural solution to all your skin problems. It soothes bug bites, speeds healing, helps with rashes, gets rid of flaking skin, softens and shrinks wrinkles, protects against sun damage, keeps tans longer, acts as an antioxidant to prevent cellular aging, and so much more. It removes makeup easily and even makes the perfect massage oil.

ILLIPE BUTTER

Illipe butter is made from the nuts of the Shorea stenoptera, a species of the Dipterocarpaceae plant family. It has been used for centuries to treat skin problems and to nourish and restore skin's vitality. This is a great product to keep your dry hair and skin at bay during the colder months. It is a long-lasting moisturizer that provides a cushiony barrier to protect or balance skin from water and harsh elements. 



Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm juga bisa membantu melunakkan kutikula, jadi akan sangat berguna sekali untuk kamu yang suka menicure sendiri di rumah. Even lembab, tangan kita ngga akan terasa lengket. Karena beberapa menit setelah dioleskan merata keseluruh kulit, produk ini akan menyerap dengan baik.

Enaknya sih menggunakan Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm itu sambil di massage, dari bagian punggung tangan, telapak tangan, jari - jari, sampai ke kuku. Serius deh, hand massage gini juga bisa bantu bikin kita jadi lebih relax. 

Dan ngga cuma bisa digunakan di tangan, Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm bisa juga kamu gunakan untuk bagian sikut yang cenderung lebih kering, lalu ke bagian lutut, bahkan bagian kaki dan tubuh lainnya. 

Kalau kamu suka pake heels yang kelihatan kuku kakinya, better kamu pakein dulu Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm ini biar kaki kamu lembab dan bagian kukunya juga terlihat lebih cantik.



HYDRATES | PLUMPS | BRIGHTENS | CONDITIONS NAILS & CUTICLES

This ultra-rich hand treatment provides long lasting hydration for dry hands, especially after hand washing, and helps strengthen nails and cuticles. A concentrated blend of nourishing Coconut, Candlenut & Buriti Oils, skin-softening Illipe Butter and age-delaying Oat Bran work synergistically to reduce the appearance of fine lines, plump skin, and help fade age-spots. The warm scent of freshly cut coconut and tropical flowers transports you to paradise every time you use this hand balm.

Skin is left feeling soft, smooth and extremely hydrated. Conditions nails & cuticles to help your maniure last longer.

A combination of precious oils and butters deeply hydrate, plump and soothe skin
                          
  • Helps reduce appearance of fine lines and age spots
  • Naturally works to brighten skin and provide a more even tone

DERMATOLOGIST TESTED. 100% VEGETARIAN. FREE OF PARABENS, SULFATES, PHTHALATES, MINERAL OIL, GLUTEN, ARTIFICIAL COLORANTS AND HARSH CHEMICALS. CERTIFIED CRUELTY FREE.


COCONUT OIL | HYDRATES, NATURALLY ANTISEPTIC


Coconut Oil is rich in Lauric Acid, which has antiseptic properties, making this naturally fragrant oil the oil of choice for problem skin and those with rosacea and psoriasis


ILLIPE BUTTER | MOISTURIZES & PROTECTS


Provides a cushiony barrier to protect skin from water and harsh elements


WILD MANGOSTEEN BUTTER | ANTIBACTERIAL & RICH IN VITAMIN C


Mangosteen, a fruit known for its high content of Vitamin C and Antioxidants, helps to brighten skin and fortify the skin’s natural protective barrier against free radical damage. This nourishing butter is good for all skin types, providing the skin with rich hydration without leaving it greasy or sticky


RICE BRAN OIL | MAINTAINS ELASTICITY


Rich in natural Vitamin E and essential fatty acids, Rice Bran Oil intensely hydrates and helps maintain youthful elasticity


OAT BRAN EXTRACT | PLUMPS, SOOTHES & EVENS SKIN TONE


Oat Bran, used colloquially to soothe and heal open sores (like those from Chicken Pox), reinforces skin’s natural moisture barrier to help protect it from the drying effects of water, wind and other harsh elements. Its moisture binding properties also help plump fine lines and wrinkles, soothe irritation, minimize skin redness, and condition nails and cuticles


BURITI OIL | PROTECTS & REPAIRS


Harvested from the tropical Moriche Palm Tree, Buriti Oil has traditionally been used for skin healing purposes and to soothe sun stressed skin, Buriti Oil is a highly nutritious oil that helps to protect skin, restore hydration and protect elasticity with its high content of essential fatty acids, Vitamin E+C and Beta-Carotene



Ingredient :

Water, Shea (Butyrospermum parkii) Butter, Dicaprylyl Ether*, Stearyl Alcoholl, Cetearyl Olivate*, Ethyl Olivate, Jojoba Esters, Glycerin, Sorbitan Olivate*, Cetearyl Alcohol*, Candlenut (Aleurites moluccana) Oil, Natural Fragrance, Coconut (Cocos nucifera) Oil, Hydrolyzed Jojoba Esters, Algae Extract*, Natural Fragrance, Rice Bran (Oryza sativa) Oil, Oat (Avena sativa) Bran Extract*l, Buriti (Mauritia flexuosa) Fruit Oil, Illipe (Shorea stenoptera) Seed Butter, Avocado (Persea gratissima) Oil, Wild Mangosteen (Garcinia indica) Seed Butter, Tocopherol, Cetyl Palmitate*,  Sorbitan Oleate*, Sorbitan Palmitate*, Sodium Levulinate, Sodium Phytate, Xanthan Gum*, Sodium Benzoate*l, Potassium Sorbate, Citric Acid. *NPA, Ecocert, or COSMOS Approved l GMO-Free



Produk premium skincare yang diproduksi di US mengalami banyak proses untuk mendapatkan ijin produksi dan ijin edar. Apalagi dibuat dari bahan - bahan alami dan tidak mengandung kimia berbahaya atau tidak dicobakan pada hewan.

Juara Skincare hanya menggunakan produk pilihan dari berbagai negara yang memang punya kualitas bahan baku terbaik dibanding negara yang lainnya. Karena itu untuk harga, Juara Skincare bisa dibilang memang agak pricey. But for your own good, it;s worth every penny.

Juara Coconut Illipe Hand & Nail Balm ini jadi benda wajib bawaan aku sekarang ini hihihihi, kemasannya cukup travel friendly dan design packagingnya kece, jadi aku seneng bawa kemana - mana hihihihhi. Buruan hunting gih, biar tangannya halus, lembab, sehat, dan overall look kamu jadi makin cantik juga kece. See you.



Price ?
Rp. 329.000,-

Where to buy ?
Counter Sephora Indonesia
Plaza Indonesia, Plaza Senayan, Kota Kasablanka, Central Park

8 comments:

  1. Banyak banget basa inggrisnya.
    Jadi merknya emang juara gitu ya kak ros. Keren ya terinspirasi dari jejamuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya bunda, biar informasinya lebih terpercaya jadi disampaikan sesuai yang Juara mau hihhihii. Inspirasinya emang dr jamu, karena jamu banyak khasiatnya.

      Delete
  2. Aroma kelapa emang enak banget yaaaaaa. Jadi penasaran nih sama produk iniii. BTW aku mauk dong ikutan nyalamin kak Roos dalam beberapa bulan kedepan :p hihihihihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya, mba Dian. Aromanya kelapaaaa, lembut, enak, relax hahahhaha. Ayukkk, tapi beneran ya hahahahah soalnya harus terbang dgn pesawat dulu hiihihihi, jauhhhh.

      Delete
  3. itu packagingnya cakep bgt.. kliatan mewah yaa.. sesuai ama harga juga sih :D dan foto2 pendirinya cakep2 mba :D

    skr ini msh make hand and nail produk lain.. tp jd pgn pake JUARA ini juga ih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Packagingnya dibikin sesimpel mungkin dan dibikin langsung sama mba Meta, jadi digambar gitu mba heheheheh. Kelihatan energik dan semangat ya mereka. Ayok coba pake, enak dehhh. Serius.

      Delete
  4. ini lembut banget ga ka roos ? efeknya nungu kering apa langsung moist pas dipake ? aku pernah liat juga sih tapi di Sogo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya Mirnaaaaaa. Langsung moist kok, sambil diusap - usap juga dah menyerap. Iya, counternya di beberapa tempat. Aku selalu bawa kok, kalau tar kt ketemu coba dipake aja hihihihi.

      Delete

Terima kasih sudah mampir, silahkan tinggalkan pesan atau pertanyaan. Have a good day *\(^o^)/*

You May Also Like